Gemeenten en veranderingen door de transitie van AWBZ naar Wmo

Met de transitie van AWBZ naar Wmo is er voor u als gemeente nogal wat op het bekende bordje beland zoals u onverhoopt al wel ervaren zult hebben. Dit geldt niet alleen voor u maar tevens voor alle 389 collega gemeenten. U werkt bij de gemeente als beleidsmedewerker, consulent, inkoopmanager, coördinator of manager en u heeft daarbij te maken met de Wmo, dan komt u zeker de nodige uitdagingen tegen. Inmiddels zijn wij al bij vele van de gemeenten in Nederland bekend als volwaardig partner.
Wat zijn bijvoorbeeld veel voorkomende vraagstellingen waarmee u als gemeente in Nederland in combinatie met de Wmo geconfronteerd zou kunnen worden?
  • Hoe regel je de huishoudelijke hulp binnen het beschikbare budget vanuit de Wmo?
  • Hoe koop je begeleiding en dagbesteding in en hoe stem je je beleid en uitvoering daarop af?
  • Hoe bezuinig je als gemeente zonder dat het de burgers raakt die ondersteuning nodig hebben?
  • Hoe richt je een wijkteam of sociaal team in, rekening houdend met alle belangen?
  • Hoe regel je je contractmanagement zodat zorgaanbieders aangesproken kunnen worden op kwaliteit en resultaat binnen de richtlijnen van de Wmo?
  • Hoe ontschot je jeugdzorg, Wmo en participatie?
  • Moet je nu als gemeente allround-consulenten hebben die alles kunnen of toch specialisten?
  • Hoe zorg je dat je als consulent de juiste expertise hebt en onderhoudt?
  • Hoe informeer je als gemeente de burgers over wat er binnen de gemeente gebeurt aangaande de ontwikkelingen binnen de wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)?
  • Hoe zorg je dat bij een beleidswijziging binnen de Wmo, cliënten een passende indicatie krijgen?

Een beroep doen op de uitgebreide kennis en ervaring van WMO-Wijzer?

WMO-Wijzer Nederland heeft uitgebreide kennis en ervaring op deze terreinen en die delen we graag met u. Wij gaan graag met u in gesprek en brengen de kennis en ervaring opgedaan met een groot aantal gemeentes met ons mee. Dit varieert van het mogen innoveren tot het opzetten van projecten, maar ook van gewoon één van onze ervaren medewerkers bij u te mogen plaatsen worden wij enthousiast. Hierbij is, zoals u op onze site gezien zult hebben, onze drijfveer niet het verdienen van geld, maar juist problemen oplossen en innoveren in een sterk bewegend sociaal domein.

Om die reden hebben wij afgelopen jaren bij veel gemeentes gratis screenings uitgevoerd met forse resultaten. Neem ook eens een kijkje bij onze diensten en producten.

Wilt u met ons in gesprek, een enkel telefoontje of mailtje is genoeg. We komen dan geheel vrijblijvend en kosteloos bij u langs.

Stadhuis van Den Haag...

Volg ons ook op:


Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik hieronder op de knop.

Itinmotion Webdesign WebsitesRmk reclame en advies bureau