Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) is een Nederlandse stichting die onderzoekt of u in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), wanneer u blijvend intensieve zorg behoeft. Het onderzoek gebeurt op basis van objectieve en uniforme richtlijnen die samengesteld zijn door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), zodat de beoordeling door heel Nederland hetzelfde blijft. Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) verzamelt alle zorgaanvragen omtrent Wet langdurige zorg (Wlz) en informeert het ministerie van VWS, gemeenten, zorgverzekeraars en andere partijen over de beoordelingen over het al dan niet toekennen van de Wet langdurige zorg en de invulling hiervan. Ook wanneer er veranderingen in de toegekende zorg ontstaan door hervormingen, worden bovengenoemde instanties ingelicht door Centrum indicatiestelling zorg.

Meer informatie over Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)?

Met vragen over uw individuele situatie kunt u op de website van Centrum indicatiestelling zorg het voor u dichtstbijzijnde kantoor opzoeken, of u belt met 088 - 7891000 voor meer informatie.
Hieronder kunt u een pdf downloaden van de CIZ indicatiewijzer. Deze CIZ indicatiewijzer is een toelichting op alle beleidsregels die zijn vastgelegd door Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).


" Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) verzamelt alle zorgaanvragen en informeert het ministerie van VWS, gemeenten, zorgverzekeraars en andere partijen over haar beoordelingen. "


Volg ons ook op:


Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik hieronder op de knop.

Itinmotion Webdesign WebsitesRmk reclame en advies bureau