Over ons

Een WMO Wijzer is een hulpmiddel die individuen wegwijs maakt in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het is bedoeld om informatie te verstrekken over de diensten en hulp die volgens de wet beschikbaar zijn voor mensen met een handicap, ouderen en mensen met chronische ziekten.

Een WMO wijzer geeft doorgaans informatie over de verschillende vormen van hulp die onder de WMO verleend kunnen worden, zoals hulp bij persoonlijke verzorging, woningaanpassingen en hulpmiddelen. Het zal ook informatie bevatten over hoe u hulp kunt aanvragen, welke documenten vereist zijn en hoe u contact kunt opnemen met de juiste autoriteiten. Het geeft ook informatie over het aanvragen van financiƫle steun of subsidies, indien nodig.

De WMO wijzer wordt vaak aangeboden door de lokale gemeenten en is beschikbaar in verschillende formaten zoals op papier of online, zodat mensen er gemakkelijk toegang toe hebben. Het kan ook informatie geven over andere ondersteunende diensten die beschikbaar zijn in de gemeenschap.

Het doel van een WMO wijzer is om het proces van toegang tot WMO-ondersteuning zo gemakkelijk en duidelijk mogelijk te maken en mensen te helpen hun rechten en plichten op grond van de wet te begrijpen.

You missed